Vårtecken i Umeå

Kommentera
Har, som jag så klart förväntat mig, upptäckt att vårtecken ser lite annorlunda ut här upp i norr jämfört med Göteborg. Inga snödroppar eller krokusar på väg upp ur jorden i solen... och tydligen går gränsen för vitsippor någon gång innan Umeå. Synd tycker jag, för vitsippor är mina favorit-vårblommor. Här kommer en liten kort lista på vårtecken här.
 
  • Isiga gator, när all snö smälter och det fortfarande är minusgrader på natten blir alla gator till isiga banor. Det är inte bara äldre tanter som har broddar på skorna här, alla med lite vett äger ett par. Har redan sett 2 stycket på jobbet med brutna handleder. 
  • Snöras från taken, hänger ju ihop med snö som smälter. Gå inte för nära en husvägg så slipper du få istappar eller isig snö på huvudet.
  • Vattenpölar och slushiga gator, en sista sak som hänger ihop med snösmältningen. Det är vattenpölar överallt. Och under gömmer sig så klart is. Rent av livsfarligt att gå omkring ute.
 
Det absolut bästa vårtecknet är så klart att solen är tillbaka! Solen och ljuset! <3 När vi flyttade upp i julas blev det mörkt vid 14.00. Nu är solen uppe mellan 5:30-18:ish! Och vi får 6 minuter längre dagar varje dag. Med solen kommer även värme och alla sitter längs med husväggar och njuter. Picknickar i snöhögar och bara lapar i sig av solen. Nu gäller det bara att vänta ut tills alla vattenpölar försvinner så är allt på topp.